Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Producera elen där den ska användas

Varför ska Norrland vara en plats som man tar resurser ifrån utan att ge något tillbaka? Så har det varit med vattenkraften och nu vill man bygga ut vindkraften kraftigt i Norrland, trots stora protester.

Dags att lämna besked om vindkraften i Offerdal, en plats dit många nybyggare vill. Bättre att öka befolkningen än bygga ut vindkraften som ska förbrukas i södra Sverige.

Det blåser inte mer i Norrland än i Skåne, man har många möjligheter att bygga ut vindkraften i havet utanför Bjärehalvön och på skåneslätten. Däremot är det många penningstinna personer som bor i dessa områden som inte vill ha vindkraften placerad i sitt område.

Det kan vi inte ta hänsyn till bygg ut där behovet finns, det är dessutom billigare. Engagera dig om du vill öka invånarantalet i stället för vindsnurror.

Stå upp för Norrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel