Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Rädda miljön, köp elbilar!

Halva jordens befolkning kör bilar, oftast bensin- eller dieseldrivna och det leder till mycket utsläpp. Utsläppen gör att både vi människor och djur, men framför allt vår miljö, tar skada.

Elbilar släpper inte ut några avgaser och skadar då heller inte vår natur. Därför tycker vi att fler borde köpa elbilar i stället för vanliga bilar. Än så länge kostar dessa elbilar väldigt mycket pengar, pengar som inte alla har.

Även om de kostar mycket pengar i inköp så tjänar man på det ändå med tanke på att tankningarna inte kostar så mycket eftersom de sker via laddstationer. Vi betalar inte speciellt mycket för själva laddningen när vi tankar el och den kostnad det ändå innebär har miljön igen på att vi inte använder bensin eller diesel.

Elbilar använder i stor utsträckning förnybar energi för att kunna laddas medan bilar som drivs med bensin eller diesel tar sin energi från olja som inte är förnybar. Om fler skulle köra elbilar så skulle det bli mindre avgaser och därmed mindre miljöförstöring. Elbilen är ett bra steg för att vi ska kunna hjälpa vår värld att bli en renare, hälsosammare plats att leva på.

Förr kunde man inte köra så långt på laddningen innan man var tvungen att ladda igen men så är det inte längre. Nu räcker en laddning cirka 50 mil och det tar inte längre än några minuter att ladda batterierna igen.

Det som skulle behöva hända är att fler laddstationer byggs så att fler möjligheter att ladda finns.

Åsarna skola årskurs 5

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel