Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ragunda på väg mot totalhaveri

På turistkartan över Jämtland har Ragunda kommun inte en enda röd prick som visar turistmål och sevärdheter. Vill man inte ha några besökare till Döda Fallet, thaipaviljongen, skidbacken, campingen eller badet? Förklaringen: man var inte intresserad av att betala de 5 500 kronor det skulle kosta att vara med!

Kommunalrådet Jonas Andersson (S) har sagt att ”Ragunda går som tåget”. Åt vilket håll? Mot totalhaveri, är vi många som befarar.

Dessutom påstod kommunalrådet att ”inga uppsägningar är aktuella, det ska lösas med pensionsavgångar.” Ändå drar man in en välbehövlig och bra fungerande resurstjänst på Järåskolan, trots att man har fått 5 miljoner i lönebidrag från Arbetsförmedlingen, samt 1 miljon från Skolverket för 2018! Vart gick dessa pengar?

Cheferna gynnar sig själva. Två skyddsombud har slutat på kort tid. Vad gör facken Vision och Kommunal? Ingenting. Var är oppositionen? Tystnadskulturen är enorm här.

Kommunalrådets tolkning av sin befattning är tydligen att vara helt otillgänglig för både myndigheter och privatpersoner. Svarar aldrig i telefon, på brev eller mejl, förutom till media. Varje förslag bemöts med: "det är ingen politisk fråga, det är tjänstemannafråga", så slipper han agera.

Hus ska valåret 2018 bli? Är Bo Bergström den ende som vågar och vill stå upp och ifrågasätta S-styret? I stället för att lyssna till hans budskap, angriper man hans person och gör vad man kan för att tysta och stoppa honom.

Hur ska anställda i vård, skola och omsorg orka? Trots skarp kritik från de externa revisorerna KPMG händer ingenting. Kommunalrådet gör som gässen, skakar på sig så rinner kritiken av.

Arg och förtvivlad sörlänning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel