Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Renoveringen av Långforsens kraftverk leder till ännu bättre fiske 

Annons

Den senaste tidens inlägg om Långforsen föranleder även mig att åter sätta mig ner en stund på länets längsta långbänk. Jag kan nämligen konstatera att inte bara debatten kring Långforsen fortsätter, utan att även raden av okunniga "förståsigpåare" också växer.

Det hade till exempel varit hedervärt, Peter Bergman, om du tagit kontakt med dina partikamrater i Krokoms kommun för att ta del av lite sakkunskap, innan du fokuserade på att måla upp Långforsen som en partipolitisk stridsfråga !

DEBATT: S: Vad vill egentligen C i frågan om Långforsen? (12 april)

Det är nämligen så, för oss som växt upp i forsens närhet, fostrat våra barn här och fortfarande bor kvar här, råder det ingen partiskiljande uppfattning kring det självklara faktum att Långforsen, med sitt 100-åriga kraftverk, ska bevaras i samma status som gällt de senaste 100 åren.

Viktiga skäl till denna uppfattning är naturligtvis att vårt gemensamma kraftbolag presenterat åtgärder vid en renovering som bland annat kommer medföra ännu bättre fiske än tidigare.

Jag är övertygad om att, mot bakgrund av den miljöinventering och analys som Jämtkraft genomfört av Nedre Långan, och mot bakgrund av de positiva erfarenheterna av åtgärderna som bolaget erhållit av projektet i Billstaån, så är framtiden för Långforsen och Långan både ljus och spännande.

Jag litar för min del på att de förtroendevalda ledamöterna i Jämtkrafts styrelse, oavsett partifärg, besitter sunt förnuft och väljer fortsatt fossilfri energiproduktion i kombination med en utveckling av en värdefull besöksturism, som i sin tur gynnar ett småskaligt företagande.

Leif Jonsson, Aspås

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons