Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: 6-timmarsförsöket borde göras på en annan arbetsplats

Om en vd i ett bolag, i det här fallet Östersundshems vd, höjer företagets timkostnad för personal med 33 procent genom att sänka samtliga anställdas arbetstid med 25 procent utan styrelsebeslut, skulle det normalt omedelbart rendera till avsked!

På mitt förra inlägg svarade AnnSofie och Unto att jag blandade äpplen och päron när det i själva verket var de som gjorde det.

De kunde inte skilja på besparingspotential och kostnadshöjning! Hoppas att tider för fikaraster med mera anpassats till den nya arbetstiden, annars har detta ytterligare urholkat reell arbetstid.

Här finns, återigen, en besparingspotential på 9 miljoner kronor årligen som kan användas till exempel till 25 årsanställda inom hemtjänst, skola eller annat, eller 1 miljon till driften av Lits slalombacke. Lägg därtill de miljoner som Östersundshems/ÖFKs ledning lägger på sponsring, så finns det gott om bra alternativ.

Ytterligare ett alternativ vore att göra detta försök bland den personal som är mycket hårdare ansatt arbetsmässigt än Östersundshems. Jag hoppas att AnnSofie väldigt ofta gör arbetsplatsbesök hos dem, så hon förstår vilka jag menar?

Pellegnillot 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel