Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik från orolig förälder: Har Stamm (MP) själv läst det cykeltrafikprogram han hänvisar till?

Om Florian Stamm försökte lugna föräldrarna på Frösön så tycker jag att han har misslyckats rejält.

INSÄNDARE: Svar från Florian Stamm (MP): Nya gång- och cykelvägar finns med i kommande investeringsbudget (28 mars)

Stamm hänvisar slentrianmässigt till cykeltrafikprogrammet och översiktsplanen samt säger att investeringar inte går att ställas mot varandra.

Tror Stamm att vi föräldrar på Frösön inte är läskunniga och att vi inte redan har studerat både aktuellt cykeltrafikprogram samt översiktsplan, eller att vi inte alls jobbar med investeringar så vi inte heller kan räkna?

Min fråga blir snarare om Stamm själv har läst Cykeltrafikprogram och dessutom sett vilka ändringar som skett från tidigare planer? 

Den aktuella skolvägen saknas på sammanställningen över åtgärdsförslag på säkra skolvägar. Om Stamm läser vidare på sidan 10 ser han att S2 (aktuellt gång- och cykelvägsprojekt) har prioritet 5, vilket är lägsta möjliga. Detta har ändrats från tidigare planer där både S1 (Frösö Park) och S2 (gamla färjeläget) hade samma prioritering. Nu har alltså S2 prioriterats ner till en 5:a. Barnen i Valla har inte rätt till en säker skolväg.

När det gäller investeringsbudgetar har ni politiker oerhört lätt att svara att projekt inte kan ställa mot varandra. Jag vet inte vilken verklighet ni lever i, men naturligtvis har ni ansvar att prioritera vilka investeringar som ska göras och i vilken ordning, det är ju därför vi medborgare har röstat in er och betalar er för.

Att förminska väljarna och inte sakligt kunna försvara varför vissa investeringar prioriteras ner – i detta fall barns skolväg – tycker jag är dålig politik och varken trovärdigt eller speciellt lugnande. Jag tycker ni kan i stället förklara varför sträckan är nedprioriterad och varför barnen ska gå på en väg med blandtrafik.

En orolig förälder på Frösön som inte blev lugnare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel