Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Replik från S: Visst är det historieförvanskning om Zätagränd

Häromdagen menade jag att Robert Hamberg (M) ägnade sig åt historieförvanskning när han kallar den blågröna annonskampanjen om fler privata utförare för något annat än ett försök att sälja ut Zätagränds hälsocentral.  Efter Hambergs replik så vidhåller jag mitt påstående.

Regionstyrelsens beslut om marknadsundersökningen genomfördes med det uttalade motivet att möjliggöra fler aktörer (läs: privata företag) inom hela sjukvårdssektorn. Det står för den intresserade i klartext i beslutet.

Hamberg påstår att undersökningen i stället genomfördes för ”utvecklingsarbetet för primärvården i egen regi.”. Utöver att motsägas i klartext – låter det verkligen rimligt? Handen upp alla som skulle annonsera efter fler konkurrenter i syfte att utvecklas!

I vilken roll Robert Hamberg (M) uttalar sig i intervjuer eller i debattartiklar spelar mindre roll. Jag förutsätter att Hamberg alltid företräder det blågröna politiska styret i regionen. Jag förutsätter också att hans centerpartistiska kollegor i både nämnd och styrelse diskuterar frågor med honom innan de gemensamt fattar beslut.

Bengt Bergqvist (S) regionråd i opposition

- - -

Citat från beslutsunderlaget: ”Annonsen bör utformas så att den visar att regionen är intresserad av både företag, personalkooperativ, ekonomiska föreningar och kommunsamverkan i gemensam nämnd som driftsform för primärvård i länet.”

”Region Jämtland Härjedalen ska arbeta för att det blir flera aktörer inom hela sjukvårdssektorn genom att möjliggöra för flera alternativa driftsformer. Regionens invånares möjlighet att välja vårdgivare ökar därmed samtidigt som sjukvårdspersonal kan välja mellan flera arbetsgivare.”

Här kan man läsa om beslutet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel