Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Replik från V till SD: Kostnaderna för ett demensteam finns angivna

Om SD hade bemödat sig att läsa tjänstemännens svar på motionen så hade de sett att där finns svar på frågorna om kostnaden och utformningen av ett demensteam.

Insändare: Svar från SD till V: Finansiering av demensteamet saknas (8 juni)

Kommunens tjänstemän har räknat på att ett demensteam skulle kosta 700 000 i uppstarten första året och sedan 250 000 per år. Det går att jämföra med en plats på särskilt boende som kostar cirka 650 000 per år.

Det finns en påtaglig risk att fler kommer att vara i behov av ett demensboende i ett tidigare skede i sjukdomen något som leder till ökade kostnader. Ett demensteam skulle vara kostnadseffektivt då man skulle kunna hjälpa den med demens och dennes närstående genom stöd i hemmet istället.

Att Vänsterpartiet vill att Krokoms kommun ska införa ett demensteam men inte specificerat storlek på teamet, beror på att det är en fråga som lämpligast bedöms av tjänstemännen. Det är de som bäst kan avgöra vad som skulle passa verksamheten och vilka behov som behöver uppfyllas.

Marie Svensson (V) gruppledare 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel