Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Replik: Var någon politiker med innan beslut togs om 6-timmarsdagen?

Replik på 6-timmarsdagen ingen fråga för kommundirektören (7 mars)

Jag konstaterar att Östersunds Rådhus AB ägs och ingår i en koncern där Östersunds kommun är moderbolag. Så jag frågar igen kommundirektören hur han ser på att i en del av kommunkoncernen kan Östersundshems vd självständigt besluta i en så kommunövergripande fråga som 6-timmarsdag?

Det förvånar mig att Unto Järvirova, som ju är kommunens ekonomiexpert, kan påstå att jag skriver att Östersundshems kostnader ökar med 9 miljoner kronor, när jag i stället skriver att besparingspotentialen är 9 miljoner. Här blandar ni ihop äpplen och päron! 

Så mitt påstående att det inom kommunkoncernen finns ett utrymme för omfördelning av 9 miljoner kvarstår. I stället för att som ni nu gör, ökar timlönen för Östersundshems samtliga anställda med 33 procent  (man får ju behålla samma lön trots att man jobbar 25 procent färre timmar) finns alltså utrymme för att till exempel anställa 25 stycken vårdbiträden eller förskolepersonal.

Har Unto Järvirova rådgjort med kommundirektören innan beslut inom Östersundshem togs? Var någon på politikernivå involverad? 

Pellegnillot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel