Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Rimligare att införa gratis kollektivtrafik i Östersund

Annons

Busskorten innebär inte bara skolskjuts för Östersunds ungdomar utan större möjligheter till umgänge, fritidsaktiviteter och att kunna åka till sin släkting en lördag utan sina föräldrar. Det skapar frihet och självständighet. Man kan som ung börja ta ansvar för sin fritid och sitt eget liv.

Debatt: Muf: Har vi verkligen råd med ungdomsbusskorten i Östersunds kommun? (20 februari)

Att ha gratis busskort för unga är en faktisk frihetsreform som innebär att vi kan ägna oss åt de aktiviteter som vi vill på vår fritid, det är inte bara för de som har råd eller förälder som kan skjutsa. För dem vars föräldrar jobbar sent eller inte kan köra till träningen har busskorten ökat möjligheten att delta i sporter och andra fritidsaktiviteter.

Vore det inte rimligare att i stället införa gratis kollektivtrafik? Det skulle innebära att alla har möjligheten att röra sig fritt. I nuläget kan till exempel många pensionärer inte ta sig in till stan på grund av att det är för dyrt. Flerbarnsföräldrar kanske inte prioriterar en resa till badhuset som i sig inte är så dyr om man bortser från bussbiljetterna.

Alla skulle tjäna på gratis kollektivtrafik; Östersund som stad, klimatet och du själv.

Min syn på hur skattepengar ska hanteras är att pengar från oss alla ska gynna oss alla.

Ylva Leijonhufvud, ordförande Ung Vänster Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel