Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: S: Avbryt upphandlingen av nya äldreboenden i Östersund

Vi socialdemokrater är i opposition i Östersunds kommun. Det kan inte ha undgått någon att personalen inom vård och omsorg har haft ett extraordinärt tufft år. Då vill högern (M, C, KD, L) göra nya upphandlingar av äldreboenden för att sänka kostnaderna, som redan är låga.

Kostnader är i detta sammanhang det samma som personal. Vi vill i stället ha fler medarbetare så att det blir bättre förutsättningar att göra ett bra jobb. Mer pengar till verksamheten i stället för vinster till välfärdsbolagen.

Högern tar snabba och ogenomtänkta beslut där målet är att så mycket som möjligt i kommunen ska vara privat. De nyaste och fräschaste lokalerna ska till ett privat företag. Låter det bekant? Det är precis detta högern gjort med Engelska skolans etablering och i regionen vill man släppa in fler privata hälsocentraler.

Vi vill ha ett Östersund med pålitlig välfärd av hög kvalitet. Det får vara slut på marknadsexperimenten.

Vi vill:

Avbryta upphandlingen av nya äldreboenden

Att det ska finnas mer tid att möta och prata med våra äldre

Skapa bättre villkor för våra anställda

Anställa fler medarbetare

Erbjuda mer utbildning så att personalen kan utvecklas

Värna medborgare och personal mitt i pandemin

Anton Waara (S) vice ordförande vård- och omsorgsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel