Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: S: Förvånande att de blågröna inte förväntade sig kritik om hälsocentraler

Vi socialdemokrater mottar med glädje beskedet från regionens blågröna styre att de drar tillbaka nedläggningshotet mot Lugnvik och Zätagränds hälsocentraler.

Efter att förslaget återremitterades på vårt initiativ i december har vi träffat våra partivänner i Östersund, invånare i Lugnvik och anställda på hälsocentralerna. Många var arga, många var besvikna och många var oförstående inför förslaget att lägga ner deras hälsocentral.

För varje dag har vi socialdemokrater blivit än mer övertygade om att det är ett dåligt förslag att lägga ner välfungerande och uppskattade verksamheter i syfte att centralisera.

Det är därför för oss förvånande att de blågröna inte väntat sig kritik för det förslag de släppt fram i nämnden och som de uttryckt stöd för i media. I den debattartikel som publicerats menar man nu att vi kritiserar något ”som inte finns”.

Debatt: C svarar S: Låt oss enas om hälsocentralerna! (8 februari)

Vi deltar gärna i diskussioner om framtidens hälsocentraler. Men vi tänker inte ställa upp på några planer på nedläggningar till förmån för en jättehälsocentral.

Givetvis kommer vi socialdemokrater även i framtiden kritisera dåliga förslag när de läggs fram. Detta är vår uppgift som oppositionsparti och detta är vårt löfte till våra väljare.

Ann-Marie Johansson (S), Bengt Bergqvist (S), Robert Uitto (S)

regionråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel