Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Så blev vi uteslutna ur Moderaternas regionala Facebookgrupp

Annons

När den interna moderata regionala partipolitiska organisationen i Jämtlands län vill sluta sig som en sekt med en icke öppen dialog, och på grund av att ett fåtal medlemmar inte accepterar och respekterar demokratins grundpelare såsom yttrandefrihet och åsiktsfrihet, genom att bland annat censurera medlemmar i sakpolitiska frågor – åsikter och synpunkter på interna sociala medier (slutna Facebookgrupper) – då blir man utesluten!

Vi är tre mycket erfarna forna regionpolitiker, varav ett före detta oppositionsråd och regionråd och en före detta ledamot i både kommun - och regionrevisionen, som enligt nya förbundsstyrelsens beslut, 9 juni har erhållit att vi är uteslutna från partiets regionala, slutna Facebookgrupp!

Skälet tycks vara att vi har ställt flera välgrundade riktade sakpolitiska frågor, utan att få svar av andra lokala eller regionala partipolitiker i organisationen (partikollegor)! Att ställa frågor som inte får svar, kallar de att vi håller en ”dålig ton”?

Inga personangrepp har förekommit, utan bara viktiga regionalpolitiska sakfrågor har ställts utan att svar har levererats.

Vidare har den tidigare förbundsordföranden, tillika en folkvald riksdagsledamot för partiet och regionen, valt att total blockera vissa medlemmar på sina sociala medier! Med andra ord, gjort sig fullständigt otillgänglig!

Mycket sorgligt och mycket beklagligt agerande som tyvärr började hösten 2017.

Förbundsstyrelsen och dess ledamöter har nu valt en helt ny arena för framtida kommunikation och dialoger.

Vill inte tro att detta är den bild av svensk partipolitisk demokrati av i dag, som svenska folket förväntar sig och vill se!

Thomas Gutke

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons