Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Så blir Östersund mer attraktivt

Sex angelägenheter Östersund borde beakta om dess attraktionskraft skall förstärkas.

1. Bebygg ej stadens parkmark med bostadshus, inte ens med tillfälliga Atterfallshus. De fåtaliga parkerna, stadens lungor är till för tillfälliga besök och bör inte bli bostadsområden. Tack och lov blir det inget byggande i Österängsparken. Men på några andra ställen med parkkaraktär finns det ansökningar om bygglov. Bygg inte där utan istället någonstans där Östersunds nästa campingplats kan placeras. Vackert beläget på Frösön eller efter Storsjön kan vara bra alternativ. Eller på Mariebysidan. I värsta fall kan Remonthagen ovanför Körfältet korttidsanvändas.

2. Permanenta studentboenden bör byggas mer centralt som man nu gör på Stadsdel Norr. Att ens föreslå att de tilltänkta Attefallshusen är ämnade för arbetssökande är kränkande.

3. Sluta anlägga parkeringsplatser på markytan utan gräv ner dem eller bygg dem på höjden. Kanske 30 procent av I5 och A4 täcks idag av p-platser. Oklokt anser jag! Runt de 8-10 höghus som byggs o planeras i närtid blir det stora hav av p-platser. Inte bra!

4. Rädda miljön runt I5:s kanslihusbyggnad genom att låta den bli ett utropstecken i sin arkitektoniska storhet och inte försvinna bland ett virrvarr av nybyggnation.

5. Rädda grönytan Jägarvallen på I5 från bebyggelse. Den behövs för de hundratalet barn som kommer att bo där om några år.

6. Återgå till 50 km i timmen på alla aktuella vägar i kommunen. 40 och 60 är styggelser, men 30 km kan vara motiverat i typ villaområden.

Finn Cromberger

kommuninvånare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel