Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sälj inte ut några hälsocentraler!

Efter valet 2018 blev det en borgerlig koalition som tog över styret av Region Jämtland Härjedalen. Målsättningen i sådana sammanhang brukar vara att utveckla och förbättra för invånarna i länet. Detta verkar inte vara av något intresse för den nu styrande koalitionen.

I stället är man på väg att avveckla – vi tänker då på försäljningen av två hälsocentraler i länet. Denna process är redan en bit på väg. Detta är enligt vår mening mycket, mycket oroande!

Naturligtvis finns det personer som gnuggar händerna. Det finns ju företag som så att säga ”redan har en fot inne”. Argumenten för sådana affärer, oftast presenterade och framförda av Eva Hellstrand (C), är lika ihåliga och tomma som vägpinnarna som sätts upp om hösten.

Nya arbetstillfällen: I bästa fall får väl de som nu arbetar i verksamheterna behålla sina jobb. Region JH borde hellre se till att stoppa flykten av duktig och kompetent personal från regionens verksamheter samt att återbemanna där det blivit luckor.

Valfrihet: Var finns den om regionen säljer ut redan befintlig verksamhet till andra aktörer?

Även vi som bor ute i periferin har intressen i Region JH. Vi är delägare eftersom även vi betalar skatt och som pensionärer har vi betalat skatt ett helt arbetsliv.

Vi anser att nuvarande regionledning inte har någon rätt att sälja vår gemensamma egendom. Vår uppmaning till de styrande i regionen: sälj inte ut några hälsocentraler!

Harald Eriksson, ordförande PRO Strömsund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel