Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Samhället får betala för IS-mammorna

Tur att han har dem, han Löfven. De nyttiga idioterna. C deklarerar att de stöder regeringens förslag till ny migrationslag. MP vill ta hem ”svenska” IS-mammor, med barn, från Syrien.

Definition av ordet migration: ”Migration innebär en förflyttning av människor från en plats till en annan, med syftet att permanent bosätta sig på den nya platsen.”

Migration innefattar såväl immigration som emigration. Såvitt jag förstått reglerar den nya migrationslagen endast invandringen, varför lagen rimligen bör kallas immigrationslag. Eller?

Å andra sidan, ”syftet att permanent bosätta sig på den nya platsen” innebär inte att bosättaren har för avsikt att försörja vare sig själv eller anhöriga genom lönearbete. Fakturan för, i samband med invandringen uppkomna kostnader, presenteras skattebetalarna. Vilken kostnad för MP:s subtila förslag drabbar samma kategori.

I debatten om invandring och asyl till Sverige, åberopas frekvent FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Deklarationen tillkom efter andra världskriget och har, enligt min uppfattning, inget egentligt samband med dagens invandrarpolitik i Sverige. Därmed inte sagt att vi inte ska respektera människors rättigheter och värde.

Tillbaka till IS-mammorna. De drog till Syrien av (oftast) en specifik anledning: Att liera sig med en terrororganisation, vars enda syfte var att utrota alla som inte ansågs rena. Alltså inte svor sig till islam, eller rättare, den snedvridna tolkning av islamismen IS förmedlade.

Ofta hävdar de att de endast fungerat som hushållerskor, chaufförer eller barnflickor. Den son är insatt i krigföring vet att markservicen är en väsentlig del av kampanjen. Det går inte att föra krig med tom mage!

I förslaget från MP ser jag en uppenbar risk att mammorna fortsätter att propagera sina extrema åsikter. Som en följd av sina traumatiska upplevelser, kommer de med stor sannolikhet klassas som icke arbetsföra. Alltså kommer samhället (läs skattebetalarna) stå för kostnaderna.

För ordningens skull: Nej, jag är inte rasist eller invandrarfientlig. Den som har relevanta orsaker att söka och beviljas asyl i Sverige ska välkomnas, övriga göre sig icke besvär.

Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel