Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sanerar Folktandvården väntrum där patienter suttit och hostat?

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Är en 65-plussare som är beroende av vård och tandvård. Var på en av Folktandvårdens kliniker förra veckan. Efter att ha svarat nej på ett par frågor var det bara att gå in på kliniken.

Inifrån ett av rummen hörs en fruktansvärd hosta; corona? Blir förskräckt då jag tänker på att denna patient också suttit och väntat och spridit sin smitta i lokalerna. Sanerades det efter den patienten? Troligen inte.

Läser i tidningen att en coronapatient kommit in på röntgen. Man ställer sig frågan hur många patienter som egentligen kommer in på våra vårdenheter. Det är säkert betydligt fler än de som berättas om i media.

I ett reportage på lokal-tv i början av pandemin visade regionen stolt upp sitt ynkliga förråd av skyddsutrustning och påstod att man var välrustad för en pandemi. De få kartonger som fanns i förrådet borde vara slut nu.

Vad gör regionen då? Man sänker kraven på skyddsutrustning för vård och tandvårdpersonal och därmed tar man också bort patientsäkerheten.

Min fråga till regionen är: Hur ska ni stärka kontrollen av patienter till vård och tandvård? Att använda feberskanner är väl både onödigt och dyrt.

Vad kan jag göra själv? Äta mer värktabletter mot tandvärken och undvika Folktandvården samt använda internetläkare i stället för att gå till hälsocentralen eller uppsöka sjukhuset.

Patient 65+

Folktandvården har tidigare svarat hur man anpassar verksamheten på grund av coronasmittan. (Reds. anm.)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel