Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: SD: Fel att stänga köket i Backe

Underskotten står som spön i backen och nu ska det skäras ute på glesbygden i Strömsunds kommun, framför allt hos de äldre.

Kommunen har drivit en kommunfientlig politik med sin asylmottagning under alltför lång tid och nu ska den notan betalas av invånarna. En räddning för kommande år är det ökade utjämningsbidraget som kommunen ska få för 2020.

Det som socialdemokraterna nu vill göra, eller kommer att göra, är att stänga köket i Backe och flytta det till Hoting där maten ska tillverkas och köras två gånger per dag till Backes skola och äldreboendet Älvgården.

Förslaget innebär att man minskar på arbetstillfällena i Backe med fyra personer, och det här ligger helt i linje med den avfolkningspolitik av glesbygden som S drivit i årtionden. Vi sverigedemokrater ser med stor oro på den utvecklingen och vill i stället bevara köket i Backe och de fyra arbetstillfällen som det genererar bygden Backe.

SD anser att de boende på äldreboendet ska äta varm mat varje helg och framför allt kunna äta en varm god söndagsmiddag som de alltid gjorde under den tid som dagens äldre växte upp i.

Steve Svensson (SD) Strömsund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel