Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: SD: Kan man lita på Centerpartiet? 

Vi har i flera debattartiklar sett hur Centern sagt att man står upp för den svenska skogsnäringen – man säger sig värna äganderätten som Socialdemokraterna, men framför allt deras regeringspartner Miljöpartiet, vill sätta ur spel. Ett förslag som inte bara drabbar enskilda skogsägare utan även på sikt hela skogsindustrin.

Man säger sig också vara motståndare till regeringens nya förslag om den så kallade vägslitageskatten, som är en ren eftergift till det landsbygdsfientliga Miljöpartiet. Detta förslag skulle bli ett allvarligt slag mot framför allt den svenska skogsnäringen. På sikt påverkar det inte bara konkurrenskraften utan också sysselsättningen på landsbygden.

Sverigedemokraterna delar Centerns oro över dessa förslag, men kan man lita på Centern, ett parti som är berett att göra vad som helst för att komma till makten?

Deras partiledare sa för inte så länge sen i en intervju att hon och Centern inte hade några problem med att sätta sig i en regering med Miljöpartiet. Vilka eftergifter tvingas då Centern till ?

Man säger sig vara ett parti som står upp för den svenska landsbygden och dess invånare. Men ska man vara ett seriöst parti som på allvar vill titulera sig landsbygdsparti så måste man tydligt ta avstånd från det rent landsbygds- och företagarfientliga Miljöpartiet.

För oss Sverigedemokrater är det självklart, men hur är det med Centerpartiet?

Peter Johansson (SD) Sverigedemokraterna Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel