Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: SD: Socialdemokraterna i Strömsund sviker de gamla igen

Vid kommunfullmäktigemötet i Strömsund 9 juni fattade fullmäktige ett beslut om kraftigt höjda matavgifter inom vård och omsorg.

Ärendet var tidigare uppe i socialnämnden och därifrån kom förslaget till fullmäktige om att höja avgiften för fullkost i äldreomsorgen från och med 1 juli. Höjningen blir 20 procent; från 3 000 kronar till 3 600 i månaden, vilket vi Sverigedemokrater anser vara en alltför hög avgift för den mat som serveras de äldre.

På samma fullmäktigemöte fattades också beslut om en kraftig höjning av avgiften för förbrukningsartiklar på särskilt boende, en höjning med 100 procent – från 100 kronor till 200 per månad från 1 juli.

Vi sverigedemokrater reserverade oss mot ovan fattade beslut och anser att den avgift som redan låg var väl så hög. Dessa avgifter kommer dessutom att höjas enligt ett prisindex från PVK.

Vi sverigedemokrater kan bara beklaga att övriga partier återigen slår på de äldre och de svagaste i samhället. Och till nästa år, 2021, går det än så länge rykten om en pensionssänkning med 600 kronor per månad.

När ska vi politiker sluta attackera de mest resurssvaga äldre i samhället som har det ekonomiskt svårt ändå?

Sverigedemokraterna Strömsund: Steve Svensson, Veronica Berglund, Lars Gustavson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel