Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: SD svarar IF Metall: Vi vänder oss mot den politiska styrningen av facket

Annons

Svar på ”IF Metall: Rör inte våra skyddsombud!” (15 januari)

Skyddsombudens arbete är av största vikt och ska givetvis fortsätta. Det som vi ställt oss kritiska till är den politiska styrningen där fackpampar och politiker håller varandra om ryggen och systematiskt fryser ut eller till och med utesluter medlemmar som inte ställer sig bakom socialdemokratisk politik.

I ett LO-beslut från 2016 bestämdes att facket ska samverka politiskt med Socialdemokraterna. När Sverigedemokraterna numera är största parti bland LO-männen är det därför krisläge i ledningen och fritt fram att ljuga om vår politik.

Vår uppfattning är att skyddsombudens roll är alldeles för viktig för att cyniskt utnyttjas för att agera politiska kommissarier åt Socialdemokraterna. Att vi dessutom ger 50 miljoner mer till Arbetsmiljöverket än vad S gör är ytterligare ett tydligt tecken på vilket parti som verkligen värnar om svenska arbetare.

Magnus Persson (SD) arbetsmiljöpolitisk talesperson

Anette Rangdag (SD) distriktsordförande Sverigedemokraterna Jämtland Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel