Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Se upp för Comhems avtal

Var uppmärksam om du tecknar avtal med hemförsäljare som representerar Comhem.

Vid besök i häromveckan fick vi ett erbjudande som skulle innebära sänkta avgifter. Det var möjligt trots att vi vid flera tillfällen påpekade och ifrågasatte uppgifterna, eftersom att vårt nuvarande avtal var bundet ytterligare ett år.

En noggrann genomgång gjordes; några förändringar i form av sänkt avtal på bredband och en mindre ändring av tv-utbud. Dessutom utlovades gratis hemtelefon samt trygg surf. Sammantaget utlovades en sänkning av månadskostnaden med 299 kronor.

En bekräftelse kommer därefter på mejl direkt från Comhem. Det visade med full tydlighet att vad som sägs, och vad som senare bekräftas, är helt skilda saker. Den utlovade sänkningen innebar snarare en höjning av priset – bortsett från några få gratismånader.

Då jag försökte nå säljaren på det telefonnummer som angavs på legitimationen visade det sig att telefonnumret var felaktigt.

För egen del har jag nu fått bekräftat att det nya och oförmånliga avtalet är annullerat.

Känner dock en oro eftersom dessa försäljare genomförde en drive eftersom "många hade gamla avtal i vårt område” enligt försäljarna. Detta område är ett "55 plus-boende" på Frösövägen och Aspnäsgatan på Frösön.

Hoppas verkligen att mina grannar och andra kunder hos Comhem är riktigt uppmärksamma om de tecknar nya avtal.

Här svarar Comhem: Våra säljare har tydliga regler

Pensionär som nästan blev lurad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel