Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Separera gående och cyklister på strandpromenaden

Äntligen har de styrande i kommunen uppmärksammat problemet med cyklister och gångtrafikanter på strandpromenaden mellan Badhusparken och Vallaleden längs Storsjön.

I begynnelsen var detta tänkt som ett trevligt gångstråk med planteringar och bänkar, nu har cyklisterna tagit över och gjort sträckan till en farlig plats för gångtrafikanterna genom cyklisternas framfart i ofta hög hastighet.

Ser i en artikel att sträckan ska breddas och göras mer säker. Jag kan dock inte förstå att man i dessa spartider inte rustar upp den redan befintliga cykelvägen som går längs södra Strandvägen, och därmed separerar gående och cyklister för allas säkerhet.

Ett enkelt sätt att markera var cykelvägen går kan vara att sätta upp hinder och skyltar vid strandpromenadens början och slut, till exempel ett Storsjöodjur. Denna enkla åtgärd vore ett billigt alternativ för kommunen och skulle dessutom medföra att gångstråket längs sjön förbli ett mysigt ställe för såväl gamla som unga att kunna promenera på, samt att cyklisterna får en säker cykelväg längs södra Strandvägen.

Kanske skulle kommunen spara åtskilliga slantar genom denna enkla åtgärd som gagnar inte bara cyklister utan också gående!

Gående tant

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel