Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sjukhuspersonal: Regionens makthavare vill varken lyssna eller involvera personalen

 
Vårdkrisen i Jämtland och Härjedalen
Visa alla artiklar

I ett medlemsbrev inom Centerpartiet skriver Eva Hellstrand, partiets ledande regionpolitiker, att det finns en ”osund intern kultur” på Östersunds sjukhus.

Eva Hellstrand (C) kritiserar anställda på Region Jämtland Härjedalen i brev till partivänner: Osund kultur bakom högljudda protester (2 oktober)

Sjukvårdens centrala och avgörande beslut fattas i regionens hälso- och sjukvårdsnämnd (HSN) där Tom Silverklo (C) sitter som ordförande. Vi har fått uppgifter från någon med god insyn i politiken att detta påstående om personalens kulturella bristfällighet kommer därifrån.

Vilka av er ledamöter i HSN stödjer åsikten om att det finns en osund kultur på Östersunds sjukhus? Vad har ni för underlag för detta påstående?

Ni får ursäkta, men efter en vår och sommar där vården dag för dag bedrivits under pressen från covid-19-pandemin, där vårdpersonal klivit fram, tagit ansvar, improviserat och löst akuta problem, blir det liksom lite för mycket!

Politiker som instinktivt dragit sig undan när det bränner kliver nu fram ur gömmorna och klagar på vårdpersonalens kultur! Frågan blir vilken intern kultur som egentligen är osund.

Ingen är emot en ekonomi i balans. Personalen på Östersunds sjukhus kämpar för att patienter inte ska bli lidande i en mycket pressad situation.

Vården har länge klarats främst tack vare vårdpersonalens uppoffringar, yrkesstolthet och moral. Nu går det inte längre. Vår bild är att regionens makthavare backar undan när det gäller och varken vill lyssna eller involvera personal från sjukhuset i viktiga beslut.

Regionens politiker behöver börja reflektera över sin egen roll och svara på våra frågor.

Personal vid Östersunds sjukhus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel