Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sjuksköterska: Nu slutar jag på akuten – det tog stopp när vi skulle jobba fler timmar med lägre lön

Till Region JH med hopp om en bättre personalpolitik:

Efter drygt åtta år har jag nu snart stämplat ut från mitt sista arbetspass på akuten. En arbetsplats som jag älskar för sina extremt varierande och utmanande arbetsuppgifter, men också för sin underbart härliga personal, mina oerhört kloka och kompetenta kollegor.

Varför blev det då så här? Vad har del i att vi går mot en sommar med hotande personalbrist och indragna eller flyttade semestrar?

Den enkla vägen för er i ledningen är i nuläget att hänvisa till covid-19 och pandemin (där jag för övrigt tycker det gjorts ett jättebra jobb sett från akuten).

Men kom ihåg att många av oss i personalen som nu slutar inför sommaren hade tre månaders uppsägningstid. Vad hände då i februari?

I februari förstod jag till slut vad ni, min arbetsgivare, önskade: Att jag skulle jobba flera timmar (uppsagd arbetstidsmodell, så om vi till exempel planerat tre nattpass per vecka ska vi nu jobba sex timmar mer den veckan) med högre arbetsbelastning (minskad grundbemanning på akuten) för en lägre lön (hot om indragning av lönetillägg som ledningssjuksköterska à 2 000 kronor i månaden).

Där tog det stopp! Verkligen tvärstopp! Det arbete jag gjort genom åren, de förbättringar jag fått vara delaktig i, det engagemang och intresse jag visat för min arbetsplats kändes plötsligt för er helt oviktigt.

Jag blev arg, uppgiven och ledsen om vartannat. Ledningen tog beslut, enhetschefer kände sig bakbundna och jag i min värld förlorade min arbetsplats.

Nu efter några månaders bearbetning och med en ny spännande väg utstakad känns det återigen bra, riktigt bra!

Men jag önskar mig en sak: Snälla, börja ta hand om er personal! Få dem att må bra, riktigt bra, där de är. Ni behåller då kompetens, trygghet och struktur inom regionen och ni kan tillsammans utföra underverk mot både patienter och ekonomi.

Tack för mig!

Marlene Sundin, leg sjuksköterska på väg mot ny arbetsgivare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel