Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sjuksköterskor, undersköterskor och vårdbiträden är änglar

Eftersom ingen har sagt det förut så tänker jag göra det nu: ”Gud vad bra ni är, vad schysst att ni ställer upp”. Apropå Marielle Nordströms efterlysning i ÖP.

I mer än 70 år skydde jag vården mer än pest och kolera. Det berodde inte på er sjuksköterskor, undersköterskor och vårdbiträden. Det berodde på dem som står ovanför er och över oss andra. Det berodde på läkarna, som jag sedan koltåldern uppfattat som ”snobbar som jobbar”.

Det berodde kanske i viss mån också på dem som stod ovanför läkarna, fast de befann sig förstås i en annan sfär än den där jag hörde hemma.

För några år sedan kraschade några av mina kotor i ländryggen och jag hamnade, för första gången i mitt liv, bokstavligt talat huvudstupa i en sjukhussäng. Det var på sjukhuset här i Östersund och där mötte jag er.

Ni var inte bara vanliga människor, ni var också medmänniskor och änglar. Ni satte er inte på höga hästar och tittade ner på mig, som var en nybliven och ovan patient. Ni gav mig omvårdnad och ni öppnade mina ögon för att det innanför sjukhusets väggar också fanns annat än besserwissermentalitet.

Jag önskar nu att jag kunde ge er stöd i kampen för rättvisa löner och hyggliga arbetsförhållanden, men det enda jag kan göra är att säga: ”Gud vad ni är bra och vad ni är schyssta som ställer upp!”

Inga-Lill Cliffoord

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel