Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ska man tvingas ta banklån för att man får avslag av Försäkringskassan?

Annons

Sänkta sjuktal är Försäkringskassan i Jämtland och Västernorrland ”bäst” i landet på. De sänkta sjuktalen innebär inte att vi har färre sjuka, däremot många som utsätts för ett stort lidande.

Man kan fråga sig vad välutbildade, erfarna läkares sjukintyg är värda? Vad har Försäkringskassans handläggare för medicinsk kompetens? Har de läst sjukintygen, har de försökt sätta sig in i patientens situation, har de någon livserfarenhet? Likt Jesus säjer de till den lame ”tag din säng och gå”!

I flera färska nyhetsartiklar har man kunnat läsa om hur Försäkringskassans anställda får högre lön ju fler avslag de gör. Skrämmande!

Flera av mina nära har drabbats hårt av Försäkringskassans omänskliga metoder. Efter många samtal med handläggare, avslag på avslag, överklaganden, flera omgångar sjukintyg från mycket kompetenta läkare och samtal med arbetsgivare för att försöka hitta lösningar, så orkar inte personerna längre. Då har flera månader gått utan att de fått någon ersättning eller lön.

Vad gör man då, vad ska man leva av? Ska man tvingas ta banklån eller förtidspensionera sig för att man är sjuk? Eller ska man ta sitt liv? Det är helt fruktansvärt. Är det dagens Välfärdssverige?

När man är sjuk ska man orka hantera sin sjukdom, alla kontakter med sjukvården och samtidigt slåss för sin rätt mot Försäkringskassan. Det är inte många sjuka som orkar det, och de flesta vet att kampen för rätten till ersättning därifrån verkar omöjlig att vinna.

Det känns som att det är dags att sluta betala skatt som går till Försäkringskassan när man ändå inte får något tillbaka.

På Försäkringskassans hemsida står det : ”Vår vision är ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning”!

I sanning en vision som är mycket långt ifrån verkligheten! Byt ut ordet trygghet mot hjälplöshet så stämmer det bättre, och då är det ingen vision längre heller utan verklighet!

Jag hoppas att pressen kommer att fortsätta bevaka Försäkringskassans omänskliga arbete så att våra politiker förstår att något måste göras!

Arg och besviken skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons