Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Skattebetalarna fick betala för fraktföretagen

Avvecklingen av gods- och varutransporter – ja, så kan man ju rubriksätta frågan om Bussgods om man vill.

Den politiska ledningen i regionen arbetar hårt med att få ordning på ekonomin. I vårt arbete har vi i uppgift att göra rätt saker för skattebetalarnas pengar och det är inte att frakta gods som är subventionerat med skattemedel. Att varje år pytsa in miljoner i Bussgods AB är inte försvarbart när vi har stora behov inom vården.

Det finns andra aktörer som är beredda att utföra transporttjänster i vårt län. I de områden där det är svårt att hitta lösningar, får regionen hjälpa till att säkerställa att våra företagare kan fortsätta verka och utvecklas, vi lämnar inte länets företagare i sticket.

Men värt att notera är att Bussgods tre största kunder inte är våra företag ute i glesbygden, det är Schenker, Linjegods och Postnord. Tre stora fraktföretag som nyttjar bussgodsutrymmet för sina frakter, som inte är bussgods.

Det betyder att de senaste åren, när Bussgods dragits med underskott, har skattebetalarna fått vara med och finansiera delar av frakten som andra dragit nytta av. Det är inte ansvarsfullt mot våra skattebetalare!

Elise Ryder Wikén (M) ordförande infrastrukturutskottet Region JH

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel