Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skattehöjningen måste kombineras med en sanering av ekonomin

Artikel 44 av 48
Miljardunderskottet i vården
Visa alla artiklar

Elin Hoffner och Marie Svensson, båda vänsterpartister i Region Jämtland Härjedalen, uttalar sig i en insändare om den skattehöjning, som nu är aktuell för regionens del.

De pekar finger åt andra partier, S, M, KD, L och C och säger "vad var det vi sa". De menar att skatten skulle ha höjts för länge sedan, då hade ekonomin i regionen varit i ett helt annat skick. Tro dem de som vill.

Lite fakta: Vänsterpartiet har under många år suttit i det politiska styret, först i dåvarande landstinget och sedan även i den nybildade Region Jämtland Härjedalen. De har med sina utpressningsmetoder krävt ut mera och mera av kostnadskrävande reformer, utan att ha kunnat redovisa hur allt de krävt ut ska finansieras. Med andra ord har de handlat för mera pengar än vad landstinget/regionen haft till sitt förfogande. De bär således det yttersta ansvaret för sakernas tillstånd och med sig som kravmaskin har de även haft MP, som nu tyvärr ingår i det nya politiska styret i regionen. (C, M, KD, L och MP).

Skattehöjning? Ja men inte i den ordning som Vänsterpartiet vill, utan den måste kombineras med en ordentlig sanering av ekonomin. De har bara ropat på skattehöjningar och ingenting annat. Således en omogen och livsfarlig politisk strategi.

Jag väntar nu med spänning på vad det nya politiska styret har att komma med när det gäller saneringen av ekonomin, för även de har hittills enbart pratat om en skattehöjning. De säger visserligen att regionen nu genomgår ett stålbad, men var det stålbadet är, går inte att se. Kanske för många ord och för lite verkstad?

Christer Siwertsson (M) f.d regionråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel