Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skistar i Åre har gjort allt som kan förväntas

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Annons

”Det bästa är det godas fiende”! Ett oslagbart ordspråk som i dessa dagar manar till eftertanke.

Världen står inför kanske den största katastrofen i historisk tid. Vi är på väg att bryta ner hela världssamfundet. Aldrig har vi blivit så medvetna om hur beroende vi är av varandra! En sjuklig djurmarknad i en kinesisk stad är på väg att göra framtiden svår för oss alla.

Vad har då ordspråket med detta att göra? Om vi samlar alla resurser för att nästan ingen ska få dö blir det en suboptimering. Vi måste inse att vi förlorar mera på om det får till följd att alla samhällsstrukturer bryts ner. Vi kommer att få en massarbetslöshet och en massa företag kommer att gå omkull. Var är konsekvensanalysen?

I den lilla lokala skalan kan vi stanna upp och reflektera kring vad som händer i Åre. Ska liftarna stängas om några dagar? För att några frihetsälskande människor inte ska få ”fly” från lamslagna städer?

Skistar har gjort allt som kan förväntas. Stängt kabinen och Gondolen. Och nu har äntligen restaurangvärlden insett att afterski inte hör hemma i ett medvetet agerande!

Finns det överhuvudtaget några bevis för att vi smittas i våra utomhusaktiviteter? Det är fortfarande tre veckor kvar till långfredagen. Kommer det då att finnas några bevis för att Åre spridit det fruktansvärda viruset?

Vi kan inte dra några slutsatser av varför skidåkarna och besökarna i Italien drabbats så mycket. Det är en annan samhällskultur där. Man gick som vanligt ut för att äta sin middag och besöka barer med mera. Det var innan vi förstod hela vidden av coronaviruset!

Kan vi inte förutsätta nu att människorna förstår allvaret och inte ger sig ut i samhället om man är sjuk? Vi vet alla att torrhosta, huvudvärk och feber är indikatorer på att vi smittats!

Hans Lönn (82+), civilingenjör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel