Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skog binder koldioxid och är planetens lunga

Annons

Klimathotet på grund av koldioxidutsläpp (växthusgaser) som kommer från de förhatliga fossila bränslena kol, bensin, diesel, metangas, flygbränsle och fotogen är mycket närmare än vad många tror.

Utsläppen ökar lavinartat för varje år i atmosfären vilket påverkar jordens medeltemperatur väldigt negativt. Två graders stigande medeltemperatur; då är katastrofen ett faktum. Då är det inte bara ett hot för våra barn och barnbarn utan då är det verklighet!

Många kommuner sätter sitt hopp till biogas som framställs på konstgjord väg i en förruttnelseprocess av matrester, men det är bara att lura sig själv. Det är fortfarande en metangas som liknar kossornas utsläpp av metangas som går rakt upp i atmosfären och påskyndar den globala uppvärmningen.

Vi måste lyssna mer på vad Greta Thunberg har att säga om skogen och regnskogens betydelse för att binda koldioxid. Skogen skövlas i Sydamerika för att skapa jordbruksmark. Kanske vi i Europa och Sverige, den rika delen av världen, måste klimatkompensera genom att plantera skog på mark som inte används till matproduktion, mark som kostar miljarder euro i arealbidrag per år i onödan.

Skogen binder koldioxid och förhindrar den globala uppvärmningen. Skogen är en viktig del i miljöarbetet – skogen är planetens lunga!

Miljöaktiv!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel