Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: SKR satsar på skrytbygge trots kommunernas och regionernas kris

SKR, Sveriges Kommuner och Regioner, som är regionernas och kommunernas intresseorganisation, planerar att bygga nytt kontorskomplex på en av Stockholms mest exklusiva tomter i närheten av Centralstationen.

Kostnaden beräknas till minst två miljarder kronor, kanske så mycket som tre miljarder kronor. Vilka ska finansiera bygget? Det ska Sveriges kommuner och Regioner göra.

Ibland kan jag tänka att politikerna i kommunerna och regionerna mist förståndet. Detta skrytbygge ska ställas i skenet av en alltmera ekonomiskt ansträngd hälso- och sjukvård och en äldreomsorg i kris.

Det är ingen slump att Kristdemokraterna på nationell nivå och Jämtlandsmoderaterna vill förstatliga specialistsjukvården, sjukhusvården, i Sverige. Bara så kan SKR skäras ner i omfattning. Tar staten över vården kommer mängder med skattepengar att frigöras från skrytbyggen, höga löner och höga politikerarvoden, pengar som istället kan göra betydligt större nytta inom hälso- och sjukvården. Vilka är de största motståndarna till ett förstatligande? Naturligtvis den politiska och den tjänstemannaledning som hittills suttit tryggt i SKR.

Det är viktigt att de svenska skattebetalarna får vetskap om dessa vansinnigheter. För vi bryr väl oss om vart våra skattepengar går, eller hur?

Christer Siwertsson, Moderaterna, oberoende skribent

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel