Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Skrämmande brist på ekonomisk insikt i regionen

Nu är vi där igen. Ett rejält underskott i Region JH. Denna gång 233 miljarder. Återigen får vi ta del av regionrådet Johanssons (S) förklarande plattityder. Ingen självrannsakan. Okunnigheten om ekonomi och styrning av organisationen är monumental.

För att gå med överskott ska vi införa lättvård (!?) och vård i hemmet. Hej och hå! Ambulansen ska även avlastas hur nu detta skulle påverka den fasta kostnaden för bilar och helikoptrar. 

Den totala bristen på ekonomisk insikt i regionen är skrämmande och mycket oroande för framtiden. Det blir så i en överbefolkad organisation. Ingen känner ansvar.

Hur många år detta pågått kan jag inte längre komma ihåg, underskott är ju numera legio. När jag försöker summera alla röda siffror genom åren hamnar jag med råge på mer än 2 000 000 000, det vill säga 2 miljarder kronor i samlat underskott.

Denna siffra skulle skrämt vettet från vem som helst för 20 år sedan. Vi har bara drygt 128 000 invånare i länet. Det samlade underskottet är groteskt och ofattbart stort.

Hur hanteras underskotten? De balanseras i alla fall inte in i kommande budget som en minuspost som ska tjänas in. Lånar ni till underskotten? Vad är skulden? Svara! Det är läge för regionråden, S och M samarbetar ju nu, att göra rätt för de generöst tilltagna lönerna.

Ett antal underskott (två eller tre?) har revisorerna underkänt vid boksluten, men det har ni rundat genom att ändra på reglerna. Några revisorer fick sparken för att de gjorde sitt jobb.

Sjukvården måste förstatligas omgående, helst i går.

Göran Gastby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel