Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skydda Jägarvallen och Odenvallen

Nu är det dags att länsstyrelsen griper in och skyddar Östersunds gamla idrottsanläggningar Jägarvallen och Odenvallen.

Kommunledningens okunskap om vår ungdoms behov av utrymmen för den friskvårdande verksamheten är frapperande.

Idrottsrörelsens främsta organ i vårt land, har länge talat för att ge vår ungdom utrymmen för lek och idrott i närheten av bostadsbebyggelse, i form av kvartersidrottsplatser och liknade utrymmen.

Det är viktigt att göra det lätt för vår ungdom att komma ut från dataapparaterna och ut i den friska luften inom närområdena.

Här i Östersund är det som "kärringen som går mot strömmen". Ingen nämnd och ingen glömd!

På Stadsdel Norr tänker kommunen ta död på en av vårt lands och äldsta och vackraste idrottsplatser, Jägarvallen.

Jägarvallen omges nu av massor av villor och även stora hyreshus. Var ska alla hundratals barn och ungdomar som bor i området ta vägen när de ska sköta sin fysiska träning? Är inte Jägarvallen en värdig kvartersidrottsplats?

Gör inte om era tidigare dumheter, som när ni lade en idrottsarena långt utanför Östersund, dit man måste forsla barnen i bil för att komma till träningen. Då kommer ni kommunpolitiker att bli lika "berömda" som dem som rev rådhusflygeln och Grand Hotell vid Stortorget.

Hur dum får man bli som politiker?

Bengt Brügge

liberal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel