Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skyll inte på att ”riksintresset” inte skadas

Ska utsikten från kyrktrappan och Österängen delvis byggas bort eller ej, är frågan. Man påstår att ”riksintresset” inte påtagligt skadas.

Vi nästan 10 miljoner andra svenskar som inte bor i Östersund, bryr oss föga. Kanske bara en eller annan före detta östersundare, som jag, som en gång gått i skola där vid Österängen.

Skyll inte på riksintresse hit eller dit. Sverige är fullt av fina utsikter, och en mer eller mindre kommer vi övriga svenskar att kunna leva med.

Men, kommer ni som nu bor och lever i Östersund att kunna leva med en borttagen utsikt mot Storsjöns vattenspegel? Det är ju ni som nu ska bestämma om ni kan leva med att era barn, barnbarn och därefter kommande generationer inte ska få tillgång av denna utsikt.

Vad får ni i stället? Vad köpslår ni med? Ett antal extra lägenheter nära centrum? Är det värt det? Ja, gör hur ni vill, men skyll inte på ett ”riksintresse”.

F d Östersundsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel