Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sluta klanka ned på politikerna

Svar på: Debatt: Öppet brev från Sten Rentzhog, Lars Nittve, Clara Bodén med flera: En ny plan för Gustav III:s torg måste tas fram! (15 juni)

Varför skulle just dessa arkitekters och personers åsikter väga så mycket tyngre än alla andra (majoriteten) arkitekter och medborgare som inte säger något emot detta?

Av över 64 000 kommunmedborgare, samt de cirka 100 000 som bor inom 30 minuter med bil från från busstorget, så är detta inte många som säger emot. Men de kör med taktiken och tron att man skulle få mer gehör om man väsnas mera och skränar på.

Vet inte om det är så bra sätt. Bättre är väl att fortsätta att försöka hitta nog bra argument i jämförelse med dem som är för nuvarande alternativ.

Alla medborgares röster väger lika mycket i en representativ demokrati. Då får man mer genomtänkta beslut än vid direkt demokrati, som kan leda till väldigt känslostyrda beslut som inte är det bästa för samhället, individen eller är det rent objektivt. De som ska rösta kan manipuleras med skrämselpropaganda med mera, vilket man minskar med att ha representativ demokrati med pålästa och kunniga individer som fattar besluten.

Nu är dessa politiker valda. Så varför klaga så mycket på deras beslut? Diskutera med dem, men sluta klanka och nedvärdera dem. Det urholkar bara respekten i allmänhet för politiker och det demokratiska systemet (en fara på sikt).

Oavsett hur det blir så är det alltid de som inte gillar beslut som tas. I detta fall finns nog minst lika många som tycker att det byggs alldeles för lågt.

En medborgare = en röst = demokrati

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel