Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sluta slösa med jordens resurser, tonåringar!

Öppet brev till en bortskämd generation – dagens svenska tonåringar:

Många av er, kanske inte alla, har fått komma till världen i landet Sverige som upplevt en fantastisk utveckling och uppgång i konjunkturerna sedan ni föddes.

Allt har blivit serverat er. Jag gissar att ett flertal av er har haft daglig bilskjuts till dagis och skola och på senare tid är det mycket vanligt att grundskoleelever åker till och från skolan i egen mopedbil.

Vem av er har inte en platta, speldator eller smartphone? High techprylar som ofta förnyas vart eller vartannat år.

Dagligt duschande, konsumtion av energidrycker och skräpmat, ungdomsmode som präglas av det paradoxala ”ju fler hål desto dyrare byxor”, är ett axplock i den kultur som präglar livsmönstret för dagens tonåring, liksom att de allra flesta av er, tillsammans med familjen, under åren upplevt ett antal charterresor.

Nu skolkar ni från skolan på fredagarna för att strejka för miljön och vissa av er går så långt att ni beskyller er egen föräldrageneration för att ha stulit er framtid! Vi i föräldragenerationen kanske har en skuld i och med vårt generalfel; att vi skämt bort och lindat in er i bomull.

Men snälla tonåringar skärp er nu! Sluta slösa med jordens resurser, så formar ni er egen framtid.

Släpsara

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel