Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Slutnotan blir hög för Krokom

Annons

Krokoms kommun skriver i ett pressmeddelande angående pågående taxiupphandling att den viktigaste frågan handlar om hur stor slutnotan i praktiken blir för skattebetalarna.

Den frågan kan jag svara på om Taxi Östersund får avtalet för den offentligt betalda trafiken i Krokoms kommun: Den skulle bli mycket hög.

Det skulle innebära att ett antal arbetstillfällen försvinner från Krokoms glesbygd och de glesare delarna av kommunen får en väsentligt sämre service. Detta leder nog i sin tur till att det blir ännu glesare och möjligheterna till överlevnad minskar ännu mera.

Kostnaden för denna utveckling är väsentligt högre än skillnaden mellan anbuden, särskilt för Krokoms kommun och dess skattebetalare. Varför säger politikerna en sak men gör tvärtom i handling vad avser glesbygden? Detta gäller alla politiska nivåer och det är fullt naturligt att många förlorar förtroendet för politikerna.

En som värnar glesbygden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel