Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Slutreplik från M: Regionstyrelsen arbetar med regionfullmäktiges uppdrag

Nej Bengt, det är inte en historieförvanskning bara för att du påstår det.

Insändare: Replik från S: Visst är det historieförvanskning om Zätagränd (11 juni)

Under 2020 arbetade hälso- och sjukvårdsnämnden med ett utvecklingsarbete gällande hälsocentralerna i egen regi i Östersund. I det arbetet beslöt nämnden att be regionstyrelsen att göra en marknadsundersökning kring intresset att etablera sig i Östersund. Regionstyrelsen hörsammade begäran och valde att undersöka hur intresset såg ut i hela länet och inte bara Östersund.

Regionstyrelsen har i uppdrag av regionfullmäktige att verka för att fler alternativa hälsocentraler i länet, så att det skulle framgå anser jag är fullt naturligt. Det vore anmärkningsvärt om regionstyrelsen inte arbetade i enlighet med regionfullmäktiges uppdrag.

Jag anser att det är det är viktigt att särskilja på vilka uppdrag regionfullmäktige, hälso- och sjukvårdsnämnden och regionstyrelsen har, och därför särskiljer jag på vad jag gör i vilken roll. Jag företräder alltid Moderaterna och de blågröna, men när jag svarar på beslut jag varit delaktig i så svarar jag baserad på i vilken roll jag tagit beslutet. Det förutsätter jag även att du gör.

Robert Hamberg (M) regionråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel