Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Slutreplik från Svensson (C): SD fortsätter att upprepa lögnerna

Jag läser och häpnar över Sverigedemokraten Peter Johanssons svar till mig, men inser plötsligt vad som pågår. Det är lex Trump. Strunta i fakta. Upprepa lögnen och svara inte på frågor. Det fungerade i USA, och fungerar här.

INSÄNDARE: Svar från SD till C: Väljarna är inte så lättlurade (22 mars)

Peter frågade om man kan lita på Centerpartiet när det gäller att vi försvarar äganderätten och länets skogsbrukare. Svaret är ja – det kan alla som följer den lokala debatten i det här länet konstatera.

Men eftersom det inte passar Peters debattmetod trampar han på i Trumps fotspår och bortser från att jag faktiskt svarade på hans fråga.

Peter påstod att Annie Lööf sagt att det är ”inga problem” att regera med Miljöpartiet. Vilket fortfarande är en lögn. Om det inte vore det så skulle han ju ha talat om var och när det sas. I stället upprepar han lögnen i ny tappning. Nu ska det röra sig om fler artiklar. Fortfarande utan att ange vilka och när. SD har ett intresse av att sprida den lögnen.

Peter Johansson spårar sedan ur i en mischmasch av anklagelser mot Centerpartiet i största allmänhet, utan någon som helst koppling till sakfrågan i den debatt han dragit i gång. Den om landsbygden, skogsbruket och den hotade äganderätten. Och det är så det brukar vara. Påståenden utan fakta och obefintlig sakpolitik.

De frågor jag ställde till Peter står kvar obesvarade:

Hur ska väljarna kunna lita på SD som för ut falska uppgifter om vad motståndaren sagt?

Hur ska väljarna kunna lita på SD ett parti där 10 procent av riksdagsgruppen har lämnat partiet, uteslutits eller stannar hemma och fortsätter ta emot riksdagsarvodet?

Hur ska väljarna kunna lita på SD, ett parti som du leder i Östersunds fullmäktige, där fyra ledamöter blivit två eftersom en har uteslutits och en lämnat partiet?

Bosse Svensson, distriktsordförande Centerpartiet  Jämtlands län

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel