Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Snart har vi bara en jättebyråkrati kvar men ingen som kan vårda patienter

Annons

Nu får ni ge er, regiondirektör Hans Svensson och hälso- och sjukvårdsnämnden! Läser nu att 50 vårdtjänster ska bort, till att börja med.

Region JH planerar kraftiga nedskärningar i vårdpersonalen – 50 tjänster ska bort till att börja med (16 maj)

Sedan ska man effektivisera och se över scheman – vet inte hur många gånger jag hört den lösningen genom åren.

Hans Svensson säger att ”Fokus (på neddragningar) i första hand ligger på hälso- och sjukvården. Sen är det så att det finns färdiga planer på neddragningar inom stab och de delarna, men samtidigt har vi sagt att stab och administration ska bistå hälso- och sjukvården för att nå utveckling och framgång i de arbeten man har.”

Alltså rör man inte stab och administration utan man kapar den faktiska vårdpersonalen först. Borde man inte göra tvärtom så långt det går, att spara på vårdpersonalen in i det längsta och ta bort överflödiga administratörer, otaliga chefsled, ”strateger”, ”processägare” etcetera?

Är detta strategin för att bli fri från hyrpersonal som man tidigare gått ut så stort med? Journalisten Maciej Zaremba skrev 2004 i Dagens Nyheter om dåvarande Jämtlands läns landsting och visade att vi redan då hade den största vårdbyråkratin i Sverige räknat per antal invånare.

Fortsätter vi i samma spår så har vi snart ingen vårdpersonal kvar, utan bara en jättebyråkrati som fyller i policydokument och räknar pinnar men inte kan vårda en enda patient.

Läkare inom Region JH

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons