Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Snart måste vi själva hämta vår post ur en stor hög på golvet

För ett antal år sedan hade jag en diskussion med en ansvarig för postutdelningen här i Östersund. Anledningen var främst att man planerade att införa brevlådesamlingar i vårt bostadsområde.

Då berättade jag om min befarade vision av framtiden: All postutbärning är avskaffad och alla får bege sig till en stor postlokal där all ankommande post är utplacerad i en stor hög på golvet. Ur denna hög får alla adressater själva leta fram och hämta sina ankommande försändelser.

Min vision besvarades med ett stort gapskratt eftersom detta var att betrakta som en nidbild av modern och anpassad postdistribution.

Verkligheten är i dag tyvärr inte långt från min nidbild; postlådorna töms alltmer sällan och då företrädesvis på morgonen, postutdelning sker sent på dagen (från att under 1970-talet och fram till 1990-talet ha skett före lunchtid till i dag, i bästa fall vara klar runt 19-tiden). Trots att brevbäraren tidigare åkte cykel var alltså servicegraden betydligt högre än i dag.

För att minimera alla klagomål på sin helt obefintliga service har man dessutom gömt sig bakom en anonymitet som innebär att alla uppgifter om hur man kontaktar de postansvariga har tagits bort!

Fredagen 13 mars kollades vår postlåda under eftermiddagen fram till 18 och fram till dess hade ingen post levererats. En sista kontroll gjordes runt 21, och då hade två brev och en tidskrift levererats i lådan. Kan väl inte ens i Postnords värld kallas för service?

Nu tänker man ytterligare sänka servicen genom att dela ut posten bara vissa dagar. Vad kommer sedan? Min vision blir alltmer verklig!

Anders Falk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel