Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Snösvängen i Östersund – en skrivbordsprodukt

 
Snöovädret i Jämtlands län 2021
Visa alla artiklar

Det klagas på hur snöröjningen sköts inom Östersunds kommun. Är det så konstigt? Är det inte en skrivbordsprodukt? Jag klagar inte på de som genomför själva snöröjningen, maskinförarna, utan på direktiven från arbetsledningen till dessa.

Följande händer i verkligheten – fastighetsägaren röjer sin snö ut till trottoarkanten, vilket är deras uppgift, sedan kommer kommunens snöröjare och kör som blindstyren, och lägger upp snövall på den uppskottade infarten och framför postlådan enligt direktiv från ansvariga i kommunens organisation.

Frågan som ställs nu är – vart ska fastighetsägaren flytta denna snö? Ut på gatan igen? Något som är besynnerligt är att det inte tas hänsyn till vem som bor på fasigheten. Pensionärer i 70-, 80- och 90-årsåldern och fysiskt handikappade ska nu ut och flytta på den snö som kommunen inte vill ha på gatan. På vår gata har snövallarna varit så höga att inte ens den höga postlådan har varit synliga bakom dem. Hur ska äldre och handikappade klara av detta utan att klaga? Den som finns i blickfånget är maskinförarna, som får ta del av medborgarna vresiga och berättigade klagomål.

Kommunen skiter i medborgarna.

Tala om var vi som drabbas av dessa snövallar ska göra av med snön som kommunens snöröjare inte klarar att ta hand om.

Tala om var äldre personer och handikappade kan få hjälp med att ta bort snövallar skapade av kommunens snöröjare.

Sist kan jag konstatera att under de dryga 35 år jag bott på denna gata har snöröjningen varit i det närmast perfekt. I år är den det sämsta man kan tänka sig.

Är det ett generationsskifte både bland förare och arbetsledning, med mottot Gör minsta möjliga?

Ove H

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel