Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: SPF: Inrätta ett äldreombud i Bergs kommun

SPF Seniorerna Bergsbygden vill veta hur Bergs kommun ställer sig till förslaget att inrätta ett äldreombud i kommunen. Syftet med ett äldreombud skulle vara att ta till vara de äldres intressen i olika frågor.

I dagens digitala samhälle har många äldre svårt att göra sig hörda. Dels kanske man inte har dator eller smartphones eller så kan man av olika anledningar inte använda dem. Det kan vara att man hör dåligt, ser kanske inte så bra eller så hinner man helt enkelt inte med.

Det kan vara blanketter som man inte förstår, många år skrivna så att det är svårt att veta vad man vill ha fram.

Man kan ha problem med en sjuk anhörig som man kan behöva hjälp med men vet inte vart man ska vända sig.

Alla gamla har inte anhöriga som bor i närheten, man kanske inte har någon anhörig över huvud taget och dålig kontakt med omgivningen. Den dag det uppstår problem vet man inte vart man skall vända sig. Man är van att klara sig på egen hand så länge det går.

Anledningen till man kan behöva hjälp kan vara många och olika för olika människor men ett äldreombud skulle innebära en stor trygghet för många äldre i kommunen.

Det skulle också vara ett plus i kanten för kommunen om man kunde inrätta en sådan tjänst för vi tror att många äldre då skulle söka sig tillbaka till sina gamla hemorter där man kan känna sig trygg.

Vår förhoppning är att Bergs kommun ägnar vårt förslag sin uppmärksamhet.

Styrelsen för SPF Seniorerna Bergsbygden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel