Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Städa upp på Frösön!

Jag har med tillfredsställelse läst att Östersunds kommun äntligen har fått upp ögonen för hur det ser ut runt Änge gård i Valla. Naturligtvis ska det göras en utredning om hur gården ska renoveras och bevaras. Men att städa upp runt gården kan väl ändå inte behöva en utredning?!

I flera år har kaninburar legat omkullvälta, gärdsgården håller på att säcka ihop, diverse uthus står och förfaller med allsköns bråte i. Träd ligger knäckta, sly växer över hela tomten och många träd behöver gallras bort.

Parkförvaltningen kan få i uppdrag att städa upp. Det skulle glädja oss Vallabor som passerar gården dagligen. För att inte tala om alla norrmän som kommer hit till Valla under Storsjöcupen. De skulle säkert med glädje utnyttja området till att tälta på, men framför allt njuta av utsikten mot gården och sjön.

Det finns även en gunga och grillplats där. För närvarande används denna plats av ungdomar till att skräpa med och elda. Hur länge dröjer det innan någon tuttar eld på uthusen och skräpet där?

Jag kan räkna upp ännu fler platser på vår annars vackra ö som skulle behövas städas upp och röjas på gamla, torra, omkullvälta träd. Jag kan gladeligen guida personal från kommunen på en rundtur och visa på dessa platser.

Som det är nu skäms jag över hur det ser ut på många platser, när jag stolt och glad vill visa upp min ö för släkt och vänner. Jag vädjar därför till de styrande i kommunen att ge mig ett positivt svar på mina och många andras önskemål.

Vallabo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel