Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Stängd bank ett dråpslag för Gällöborna

Alla bankkunder på Handelsbankens kontor i Gällö har erhållit ett brev med innehållet att kontoret ska stängas 24 april.

Innehållet är ett dråpslag för befolkningen i Gällö med omnejd. Äldre personer har eller kan inte använda dator för att utföra sina banktjänster. Många av dessa bävar och vill inte använda bankkort för att ta ut kontanter eller betala med kort.

För bankkunder i själva Gällö kommer det att innebära en resa på fem mil fram och åter för att kunna ta ut kontanter eller utföra banktjänster i Bräcke. Åker man buss så går den klockan 8.26 från Gällö och är åter 14.55. Tidtabellen räcker till 22 april – kanske Handelsbanken har förmått Länstrafiken att förtäta turerna efter 24 april?

Sedan kan man undra om beslutsfattare inom Handelsbanken och andra banker verkligen känner till hur det fungerar med ideella föreningars penninghantering.

Ideella föreningar som byföreningar, bygdegårdsföreningar, hembygdsföreningar och idrottsföreningar är en viktig kugge i det sociala samhället.

Medlemmar ställer upp med ideellt oavlönat arbete i vått och torrt för att kunna erbjuda allmänheten olika arrangemang. Idrottsföreningarna står till tjänst med sport och motionsaktiviter som främjar hälsan och sporrar unga att träna olika sporter inför framtida tävlingar.

Många av de övriga föreningarna arrangerar barn- och kulturverksamhet vilka ger människor lärande, upplysning och psykiskt välbefinnande.

Så länge som inte regering och riksdag beslutat om krav på kontanthanering för bankerna, anser jag att de måste tänka sig att slopa avgifterna för Swish och korthantering för de ideella föreningarna.

Knut Richardsson, kassör Revsunds hembygdsförening

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel