Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Stoppa alla utvisningar till Afghanistan!

Annons

Natten till söndag rymde tolv personer från Migrationsverkets förvar utanför Märsta. De jagades av 30 polisbilar och en polishelikopter.

Vilket fruktansvärt brott hade de begått för att jagas som förhärdade brottslingar? Det är inte säkert att de begått något allvarligare brott än att vara livrädda att åka till världens just nu farligaste land Afghanistan.

Tisdag 10 september ska enligt uppgift upp till 80 personer tvångsutvisas till Afghanistan där det inte är säkert att de känner någon eftersom de flydde till ett grannland i tidig ålder.

För att kunna rymma krossade de ett fönster. Det är knappast ett brott som ska föranleda inlåsning, än mindre jagas av ett stort polisuppbåd.

Sverige lägger ner stora resurser på att hålla asylsökande inlåsta och betalar sedan stora summor för att flyga ut dem ur landet. Kan vi verkligen inte använda våra resurser på ett bättre sätt?

De här människorna har bott här i cirka fyra år. Under den tiden har vi investerat i dem med att ge dem en grundutbildning. Är det vettigt att kasta bort en investering på det här sättet? Vi inte bara kastar bort den, vi betalar stora summor på att göra det.

Det här är inte vettigt! Stoppa alla utvisningar till Afghanistan!

Sigbritt Herbert

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel