Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Stoppa alla utvisningar till Afghanistan

Tisdag 1 oktober meddelade radions morgoneko att Sverige som det första landet i Europa har upptäckt att det finns säkra områden i Syrien, alltså kan vi utvisa personer dit, med tvång om det behövs. Samma dag tvångsutvisades cirka 50 personer, majoriteten ungdomar, till Afghanistan med chartrat plan. Afghanistan som nu klassas som det farligaste landet i världen. Afghanistan genomförde nyss ett presidentval där uppemot 2000 vallokaler var stängda på grund av säkerhetsläget.

Vad har hänt med svenskarna som ställde upp och stöttade de flyktingar som kom hit hösten 2015? Har vi i ett slag förvandlats till flyktingfientliga? Inte alls. Tisdag 1 oktober genomfördes ”Circle of silence” på ett 15-tal orter i Sverige, däribland Östersund. Motståndet mot utvisningar till Afghanistan växer allt mer runt om i landet. Dags för våra makthavare att inse det.

Stoppa alla utvisningar till Afghanistan!

Sigbritt Herbert, #femövertolv

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel