Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Stoppa de aningslösa besluten

När ska någon som förstår helheten sätta stopp för aningslösa beslut om statliga verk, matproducenter och satsningar på vårt totalförsvar? Det senaste mycket korkade beslut är centraliseringen av flygtrafikledningen. Det är mest dumt därför att Arlanda är navet.

Luftfartsverket (LFV) kan inte få bortse ifrån att vi i Sverige måste ha många utvägar om vi drabbas av ofred eller extremt oväder. Det är så oklokt att tänka som LFV. Vi behöver en spridning för att inte bli ett lätt mål, för att inte Sverige ska lamslås.

Vi har vattenförsörjningen som en annan tankeställare, det är för många som är beroende av ett fåtal vattentäkter.

Vi har i övrigt hanterarna inom livsmedel, de har enbart ekonomin som ledstjärna. På senare tid har vi fått mer gårdshandel av mjölk och kött, det är den enda linjen som håller i längden.

Och så har vi satsningarna på väg och järnväg som inte alls hänger med i tänket om totalförsvaret. Satsa på mer utflyttning av statliga verk och låt satsningarna på väg och järnväg få en riktning som ligger i fas med intentionen. Vi ska se att vi har krav på att inte vara sårbara.

Satsa på inlandet som ligger långt över den stigande havsnivån. Tänk om, gynna det lokala och tänk i långt perspektiv. Den linjen gick man ifrån redan på 1950-talet: U.P.A (utan personligt ansvar).

Stig Dahleman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel