Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Storsjö Strand är en stor tillgång för Östersund

Artikel 11 av 13
Storsjö strand etapp 2
Visa alla artiklar

Med regelbunden frekvens får vi läsa insändare om den ”styggelse” som byggnationerna på Storsjö Strand upplevs vara. Häromdagen ansågs, häpnadsväckande nog, de befintliga husen förstöra Storsjöns omgivningar!

Insändare: Hur kunde husen få byggas? (27 maj)

En tidigare insändare berättade att alla insändarskribenten talat med instämde i åsikten att bebyggelsen är förfulande.

Insändare: Stoppa bygget! (23 maj)

Min uppfattning är att den till synes oändliga raden av överdrivet negativa insändare inte speglar vad stadens innevånare tycker.

Jag är inflyttad till Östersund och tycker, i likhet med många andra, att den miljö som nu skapas på Storsjö Strand blir en stor tillgång för Östersund. Jag flanerar ofta längs med vattnet och slås av den fina miljö som växer fram.

Självklart ska Östersund, liksom många andra städer gjort, utnyttja möjligheten att skapa en stadsmiljö i nära samklang med vatten. Nybyggda hus och nya boendemiljöer har väl i all tider diskuterats och ifrågasatts.

Städer måste utvecklas, både avseende centrum och kringliggande områden, och Storsjö Strand är en viktig del i den utvecklingen. Här ska människor bo, flanera och motionera i många år framöver. Både nutida och framtida östersundare kommer att uppskatta den miljö som nu skapas. Detta trots en marginellt sämre utsikt från kyrktrappan.

Låt oss lämna gnällstadiet och se det fina i att vår stad förändras med tiden. Låt inte Östersund bli ett enda stort Jamtli. Östersund kommer aldrig, liksom heller inte alla andra städer, att se ut som förr!

Gnälltrött

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel